Student och Bostad
Guide till studentlägenhet i alla Sveriges universitetstäder | StudentochBostad.se

Studentlägenhet Göteborg

OBS: Kötiden för en studentlägenhet i Göteborgsområdet kan i många fall uppgå till över 3 år. Om du behöver bostad snabbare än så kan en lägenhet hos Akelius Fastigheter vara ett alternativ.

Den största förmedlaren av studentbostäder i Göteborg är SGS studentbostäder (www.sgsstudentbostader.se). Man får registrera ansökan om studentbostad det år man fyller 17 år. Man behöver inte vara antagen för att ansöka. SGS Studentbostäder erbjuder ett brett urval av studentlägenheter över hela Göteborg, och priset för en bostad varierar med start strax över 2200 kronor i månaden för ett enkelrum i studentkorridor till över 6000 kronor i månaden för en lägenhet med 4 r o k. Flera av de enklare studentbostäderna har enbart 10 månadershyra. Väntetiden för även en enklare lägenhet vid SGS studentbostäder är oftast över 1 år.

Chalmers Studentbostäder (www.chalmersstudentbostader.se) hyr ut ca 1 900 studentlägenheter i Göteborg. Man behöver inte vara student vid Chalmers för att få söka, utan alla studenter i Göteborg har möjlighet att ansöka om bostad. De flesta studentlägenheterna ligger mycket nära Chalmers. Priserna varierar från under 3000 för enklare lägenheter till över 10.000 för de allra största. I vissa av studentlägenheterna ingår elen i hyran.

På gångavstånd till Göteborgs Universitet och Chalmers Tekniska Högskola ligger Guldhedens Studiehem (www.guldheden.com) på Södra Guldheden. I hyran ingår frukost och middag som serveras i hemmets egna matsal, samt även internetuppkoppling. Ansökan görs via deras hemsida.

För dig som söker hyresrätt kan det vara värt att gå in på Bostad Göteborg. Där återfinns en genomgång av 40 hyresvärdar i Göteborg och hur man söker lägenhet hos dem. En annan mer kortsiktigt lösning om akut behov av bostad uppstår är att bo på vandrarhem i Göteborg.| Göteborgs Universitet | Chalmers Tekniska Högskola |Andra städer: Studentlägenhet Linköping | Studentlägenhet Stockholm | Studentlägenhet Uppsala |
Eller sök lägenhet med Hyresrätt Göteborg