Student och Bostad
Guide till studentlägenhet i alla Sveriges universitetstäder | StudentochBostad.se

Akelius - förtur till lägenheter

Om du har svårt att få kontrakt på en lägenhet eller studentbostad på orten du planerar att studera i kan Akelius Fastigheter vara lösningen du söker. Akelius är Sveriges största privata hyresvärd med över 30 000 lägenheter i Storstockholm, Malmö, Linköping, Västerås, Göteborgsområdet (inklusive Mölndal och Partille). Akelius är även en stor hyresvärd i Umeå, Luleå, Trollhättan, Borås och flera andra stora städer i Sverige.

För att öka dina chanser att bli tilldelad lägenhet hos Akelius bör du registrera dig som sparkund hos Akelius. Sparkunder får nämligen förtur till lediga lägenheter framför alla andra sökande. För att bli sparkund räcker det med en insättning om 100 kr, och du får en av marknadens bästa räntor. Max sparbelopp är 50 000 kr.

Genom att bli sparkund hos Akelius ökar du dramatiskt dina chanser att få en ledig lägenhet i flera populära orter i Sverige. Kötiden för en lägenhet i Storstockholm och andra större städer kan hos andra bostadsbolag vara flera år, men som sparkund i Akelius har du betydligt lättare för att erbjudas lägenhet då du går före andra lägenhetssökande. Ytterligare en fördel med Akelius är att när du studerat klart och eventuellt vill flytta till annan ort så har du förtur till lägenheter även på den orten!

För studerande som erbjudes lägenhet vill Akelius ha en kopia av antagningsbeskedet från högskolan eller universitet och i de fall du inte anses ha tillräcklig inkomst kan du behöva en borgensman (tex dina föräldrar).

Hemsida: www.akelius.se

betyg (1K) tumme (1K) tummened (1K)
23 personer gillar Akelius